Fudbaleri "Leotara" plasirali su se u osminu finala Kupa BiH, nakon što su na "Policama" pobijedili ekipu "Kozare" iz Gradiške rezultatom 4:0 (1:0).

leotar kozara kup bih

Trebinjci su pokazali dobru igru tokom svih 90 minuta, sa dosta prilika za golove, a četiri su završile u mreži gostujućeg golmana Vukovića.

Leotar je poveo već u 2. minutu, kada je Ristić, na centaršut Janjića, pogodio desni ugao golmana Kozare. Nakon toga ponovo je imao šansu u 10. minutu, kao i Janjića u 35. i 37., odnosno Ramić u 40. minutu, ali se Vuković nije dao iznenaditi.

U prvom minutu drugog poluvremena isključen je igrač gostiju Babić, nakon drugog dobijenog žutog kartona, što je Trebinjcima omogućilo da igraju slobodnije i poletnije.

U 65. minutu, Ristić, nakon ubačene lopte sa strane, sa pet metara, postigao je drugi pogodak. Samo sedam minuta poslije, na asistenciju Zečevića, Medan sa oko 18 metara dao treći pogodak.

Majstorica Leotara nastavljena je u 78. minutu, kada je Medan izveo korner, a glavom je gol postigao Todorović za konačnih 4:0.

Trener "Leotara" Rajko Mičeta rekao je da je bilo poprilično teško, posebno u prvom dijelu meča, igrati protiv gostiju iz Gradiške iako su na terenu bili sa podmlađenim sastavom.

"Pokazali su se u dobrom svjetlu. Isključenjem igrača, olakšan nam je put do pobjede", rekao je Mičeta.