Ženski odbojkaški klub /ŽOK/ "Gacko" se ozbiljno pojačava za dugo željeni nastup u Evropi pred svojom publikom, na svom parketu, ali i kompletnu sezonu.

zok gacko

Novo pojačanje Gačanki je reprezentativka Kameruna Henrijeta Koula, koja igra na poziciji tehničara.

Dvadeset četverogodišnja Koula je jedan od važnijih članova kamerunskog tima, koji je 2014. godine igrao Svjetsko prvenstvo, 2016. olimpijske igre, a na posljednjem šampionatu Afrike osvojio bronzanu medalju.

Koula je nakon odlaska iz Kameruna nastupala u Francuskoj.

Ona je treće pojačanje Gačanki nakon odbojkašice "Drine HE" iz Višegrada Bojane Tešević i bjeloruskinje Marine Kovalkine.

U odnosu na prošlu godinu, klub je napustila samo srednji bloker Milena Kovačević, koja školovanje nastavlja u Srbiji, te tehničar Helena Košutić koja će napraviti jednogodišnju pauzu.

Trener Saša Slijepčević računa na sljedeće prvotimke Popović, Salatić, Boljanović, Vitković, Jaglučić, Tešević, Hovalkina, Buha, Soknić, Košutić, Govedarica i Manojlović.

Predsjednik ŽOK Gacko Radoica Antunović kaže da već na početku priprema imaju kompletnu ekipu za koju smatra da je još kvalitetnija nego prošle godine, i ne skriva velike ambicije.

"Sa tri pojačanja koja smo angažovali mislim da imamo kvalitetniju i kompletniju ekipu nego prošle godine kada smo osvojili drugo mjesto u Premijer ligi BiH, zbog čega vjerujem da ove godine možemo da se ozbiljno umiješamo u borbu za jedan od tri domaća trofeja. Ove godine očekuje nas i novi nastup u međunarodnom Čelendž kupu gdje ćemo po prvi put biti domaćini u Gacku, što predstavlja dodatni motiv i za igračice, i za stručni štab ali i za nas iz uprave kluba", istakao je Antunović i poručio da je Gacko možda mali grad, ali veliki klub.

Gačanke su proteklog vikenda bile na mini turneji u Srbiji gdje su odigrali utakmice u Kleku i Staroj Pazovi, a narednog vikenda će se u Mostaru sastati sa vicešampionom - hrvatske ekipom Kaštela.

Trener Slijepčević ne obećava trofeje ali vjeruje u svoju ekipu.

"Za mene kao trenera je prioritet da našu igru podignemo na jedan veći nivo, vjerujem da možemo da igramo još 20 odsto bolje nego prošle godine a u tome će nam svakako pomoći i pojačanja. To je ono što mi možemo da uradimo, a vidjećemo da li će to biti dovoljno za osvajanje prvenstva i kupa. Svakako da ćemo pokušati da budemo konkurentni u borbi za trofeje", kaže Slijepčević.

Gačanke će cjelokupan pripremni period odraditi u Gacku, a planirano je i odigravanje nekoliko jakih prijateljskih utakmica sa ekipama iz regiona, kako bi spremne dočekale početak takmičarskih susreta krajem septembra mjeseca.