Tek izabrano rukovodstvo mladih SDS-a u Trebinju na čelu sa Jovanom Semizom samo dan poslije unutarstranačkih izbora je ekspresno smijenjeno po nalogu vrha SDS-a iz Banjaluke, a ovu vijest saopštio im je Dragan Ćuzulan, nezvanično saznaje TrebinjeLive.info.

glavni odbor sds-a zasijedao u trebinju

Nimalo radosne vijesti Ćuzulan je saopštio kasno sinoć, navodeći da su izbori bili nelegitimni i da nisu ispunili "demokratske uslove" Srpske demokratske stranke /SDS/.

Semiz je bio struja odbornika SDS-a Dušana Kovača i bivšeg odbornika ove stranke Dejana Tarane, koga je podržala većina mlađih članova SDS-a.

Nezvanične informacije kažu i da se mladi u SDS-u ne slažu sa "propalom politikom aktuelnog rukovodstva u Trebinju, prvenstveno Borivojem Ninkovićem i ljudima oko njega".

sds slava

"Ovo je dokaz da Srpska demokratska stranka nije demokratska, nego diktatorska, u kojoj odluke donose oni na vrhu, a ne članovi kako to nalaže statut", kažu u ovoj partiji za TrebinjeLive.info.

Nakon ove skadalozne odluke, već sada je izvjesno da će veći broj članova SDS-a napustiti gradski odbor u Trebinju, o čemu se već neko vrijeme govori.

Kriza u trebinjskom SDS-u kulminirala je u aprilu ove godine kada je nekoliko članova SDS-a, bliskih Ninkoviću, brutalno prebilo Mira Ilića, jer se javno na izbornoj skupštini suprotstavio daljem urušavanju partije u našem gradu.

Iliću je tom prilikom naneseno više udaraca u predjelu glave i leđa, zbog čega je imao nekoliko medicinskih intervencija u Kliničkom centru u Bnajaluci.

Iako je o svemu obaviještena i trebinjska policija, te nadležno tužilaštvo, ovaj slučaj se i dalje drži u ladici.