Učenicima prvog i drugog razreda Centra srednjih škola upoznati su sa zloupotrebom opojnih droga, o čumu su ih upoznali pripadnici Policijske uprave /PU/ Trebinje.

predavanje o drogama

Policijska uprava Trebinje nastoji da kroz predavanja u osnovnim i srednjim školama upozori učenike na neke oblike devijantnog ponašanja koja mogu da se kvalifikuju bilo kao prekršaj ili krivično djelo.

Sa ovim predavanjem počele su njihove aktivnosti, a prošle godine održana su 54 predavanja na različite teme.

"Predavanja su bila o zloupotrebi opojnih droga i alkohola, vožnje prije sticanja prava na upravljanje vozilima, vožnje u alkoholisanom stanju", rekla je portparol PU Trebinje Jovana Cvijetić.

predavanje o drogama

U toku 2017. godine evidentirana su četiri maloljetnika koja su kažnjena za počinjeni prekršaj - bilo da je riječ o posjedovanju ili konzumiranju opojnih droga na javnim mjestima.

Nakon zanimljivog predavanja, učenici su rekli da su dosta toga novog čuli o ovom zlu današnjice, iako su i do sada raspolagali sa određenim informacijama.

"Droga nije ni za koga i mislim da je ona veliki uzrok krize ne samo u porodici, već i u državi", kazala je Katarina Pejčić, učenik Ekonomske škole.

Učenici završnih razreda ranije imali ovakva predavanja i upoznati su sa ovim problemom.

Prema njihovim riječima, da bi se neki problem riješio treba probuditi svijest o tom problemu i znati što više o njemu.

"Ovakva predavanja su uvijek korisna u školama, a i roditelji kod kuće nam pričaju dosta o tome, jer uzimati to je propast za pojednica, porodicu, društvo...", rekla je Milica Čičković.