Laketa – U narednom periodu veće kontrole nepropisno parkiranih vozila u Trebinju

Izvor: SRNA Foto: SRNA
TREBINJELIVE 12. 09. 2017. - 15:17h

Na području Grada Trebinja usljed poskupljenja cijene parking mjesta sve više je nepropisno parkiranih vozila, što dovodi do ometanja kretanja pješaka, pa će se ovom problemu i sankcionisanju tih vozača, u skladu sa zakonom, posvetiti veća pažnja, rekao je danas Žarko Laketa, načelnik Policijske uprave /PU/ Trebinje.

stop policija

On je novinarima u Trebinju izjavio da je došlo do dislokacije vozila iz centra grada na mjesta gdje se ne plaća parking zbog čega dolazi do zagušenja na tim površinama i pravi se velika gužva na jasvnim površinama.

Laketa je rekao da je neophodno da se u gradu uradi nova vertikalna i horizontalna signalizacija,te saobraćajni znaci kojih nema u pojednim ulicama, ističući da će predstavnici ove uprave o ovoj temi razgovarati sa nadležnim institucijama.

Laketa je istakao da je policija s početkom školske godine, veliku pažnju posvetila i bezbjednosti učenika u saobraćaju, napominjući da je urađen i vanredni tehnički pregled školskih autobusa.

„Na osnovu pregleda je utvđeno da je ispravnost tih vozila na zadovoljavajućem nivou“, rekao je Laketa i dodao da je na području istočne Hercegovine proteklih godina evidentiran mali broj saobraćajnih nezgoda u kojima su učenici zadobili povrede.

Govoreći o bezbjednosti saobraćaja u avgustu ove godine, načelnik Sektora policije Siniša Laketa je istakao da su aktivnosti policijsskih službenika u tom periodu bile usmjerene na očuvanje povoljnog stanja bezbjednosti.

On je rekao da je u tom mjesecu evidentirano 58 prekršaja protiv javnog reda i mira što je više za 32 prekršaja u odnosu na isti period prethodne godine, napominjući da nije bilo narušavanja javnog reda i mira u većem obimu.

„U ovim narušavanjima ukupno je učestvovalo 50 lica, a najveći broj prekršaja pričinila su lica ćivotne dobi preko 40 godina“, rekao je Laketa i dodao da se najviše prekršaja odnosi na tuču i fizički napad.

Načelnik Sektora kriminalističke policije Bojan Dabić ukazao je da je u prethodnom mjesecu evidentirano 29 krivičnih djela, što je u nivou sa avgustom prošle godine, ističući da su po nepoznatom učiniocu prijavljena 22 krivična djela, a po nepoznatom izvršiocu sedam.

„U avgustu je evidentirano ukupno i 12 slučajeva zloupotrebe opojnih droga za koje je prijavljeno 13 lica“, Rekao je Dabić.

Komentari

A sta je sa svrljanjem zgrada

Odgovori

Kakav glup izgovor nađe za nerad.Ista stvar je bila i prije poskupljenja,nema policije ni za lijeka osim petkom i subotom uveče.

Odgovori

Ne zna se ko je gori: ovi što ne rade ništa ili ovi što ništa ne rade.

Odgovori

Parkiranje na zelenoj povrsini 100 , na pjesackom 150, u Starom Gradu 500 maraka…. Pa nek parkiraju do Bogojavljenja !

Odgovori

Ovako ,posten svijet placa 3 marke jer je vaspitan tako a seljacina parkira gdje hoce bez pare i dinara jer im je dozvoljeno tako !

Odgovori

Pa treba malo posmatrat ukinuli skole po selima treba djecu dovest u skolu,a ima i gladnog nadoda a mora imati cetiri tocka ko to ima prosjecnu platu od 828 maraka ko radi vecina 400 a sta za ove sto necrade a ne bave ae nedozvoljenum radnjama jos samo vazduh da se naplacuje posto su posegali pluca grada,

Odgovori

Ljudi gubite kompas… SNSD ovim haračem će samo okrenuti narod protiv sebe… Gdje su parkinzi za gradjane Trebinja koji dolaze iz Gorice , Mostaća na posao u uže gradsko jezgro…Sa platom od 450 – 600 km nemože se placati parking…Opozicija se ušutala , Slavkan zanijemio … SDS se povukao u ilegalu… Neboiša se osjeća neprijatno u svojoj koži.
. Dobro i Slavko su izgubili izbore radi Novoteksa ovaj će radi parkonga… Kada počnu kazne od MUP- a da pristizu to ce biti selo veselo.

Odgovori

Ovo samo u Trebinju ima,da policija unaprijed kaze sta ce raditi……Zaboravili su reci u kojoj ulici ce biti.Smijesno,zalosno….

Odgovori

Nacrtajte parking mjesta i po Bregovima jer ovo je ludilo od parkiranih auta na sve strane, ispred ulaza u zgrade, ispred garaža, sa obje strane ulice i td.
PRAVA DIVLJINA

Odgovori

Parking se mora plaćati i to civilizovani građani prihvatuju bez uzbuđenja i čuđenja ! Čak će ovakva odluka doprinijeti i povećanju rejtinga vladajuće stranke jer uvodi red u gradu ! Potrebno je detaljno i studiozno pregledati sve lokacije u užem dijelu grada gdje se vozači snalaze i parkiraju besplatno i ubuduće spriječiti takve nelegalne radnje ! Parking u kasarni je većinom nepopunjen tako da parking mjesta ima u izobilju ! Cijena parkinga je prihvatljiva…Podrška za Mup i zahtjev da se pojačaju mjere !

Odgovori

Zanimljiva teorija… Parking u kasarni je ludost .Radnici MUP-a su protjerani sa njega i moraju se snalaziti kao i ostali gradjani … MUP – ovci su malo pismeniji likovi od ovih Lujovih satrapa… Nece oni na sebe primiti gnjev gradjana zbog haosa oko parkiranja… Obiljezite grad saobracajnim znakovima pa ce policija postupati…

Odgovori

U ovom gradu kada bi Mup objavio tačno u kojem dijelu grada i u koje vrijeme će kažnjavati nepropisno parkirana vozila ponovo bi se našlo sigurno barem trideset vozila na tim lokacijama koji prave prekršaj ! Većih „brava“ nema nigdje kao ovdje ! Ovdje se vozila ne tretiraju kao prevozno sredstvo već kao dio familije, dio tijela …kao smisao života…

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja