Legenda jugoslovenskog glumišta Ljubiša Samardžić preminuo je u 81. godini života, a prijatelji i poštovaoci njegovog djela oprostili su se sa legendarnim Smokijem na društvenim mrežama.

ljubisa samardzic

U dirljivim porukama podsjetili su kakva je filmska veličina bio, ali i čovjek koji je pružao nesebičnu podršku na putu do uspjeha.

Otišao je bard glumišta, radoznao i vedar čovjek, umjetnik renesansnog formata, omiljeni filmski i televizijski lik miliona gledalaca, saglasni su sagovornici Tanjuga Radoslav Zelenović, Milan Vlajčić i Boban Jevtić.

Nekadašnji direktor Jugoslovenske kinoteke i veliki poznavalac filmske umjetnosti Radoslav Zelenović ističe da nas je napustio još jedan "reprezentativac" prve postave jugoslovesnkog glumišta.

"Samardžićeva karijera skoro se poklapa sa istorijom jugoslovenske kinematografije. On je bio jedan od stvaralačkih temelja te kinematografije i veoma omiljen glumac kod miliona Jugoslovena koji su ga obožavali kao protagonistu filmskih ostvarenja i televizijskih serija", kazao je Zelenović.