Tender za nastavak radova na istočnoj obilaznici od Gučine do tunela u Policama biće raspisan sredinom oktobra, a prve mašine očekuju se već krajem 2017. godine, potvrdio je gradonačelnik Luka Petrović.

istocna obilaznica zavrsetak radova (6) Put planiran za nastavak istočne obilaznice.

On je istakao da će radove, čija je vrijednost oko 750.000 KM, finansirati Javno preduzeće "Putevi RS", te da će pored trase obilaznice biti urađena i Kolubarska ulica koja spaja naselje Tini sa ovim dijelom grada.

"Imamo jedan manji imovinski problem, koji ćemo ovih dana riješiti, a onda očekujemo redovne procedure nadležnog preduzeća", rekao je Petrović.

Izgradnjom ove dionice riješiće se jedan od najvećih infrastrukturnih problema grada i preko 2.000 ljudi iz naselja Gučina, Police, Tini i Mokri Dolovi, koji svakodnevno prolaze ovim putem.

Stanovnici ovih naselja pozdravili su najavljeni početak radova, te istakli da će se time staviti tačka na dugogodšnja obećanja prethodnih gradskih vlasti.

"Gospodin Petrović nam je rekao da će se ovo riješiti i vjerujemo mu da hoće. Neće više biti udarnih rupa, prašine i lokvi", kažu stanovnici ovih naselja, koji su ga danas dočekali na novootvorenom igralištu u naselju Gučina.

Radovi na izgradnji istočne obilaznice prekinuti su 2013. godine zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.