U naselju Gučina danas je otvoren sportski teren, u čijoj su realizaciji vrijednoj 30.000 KM zajednički učestvovali Grad Trebinje i Hidroelektrane na Trebišnjici /HET/.

teren gucina

Prema riječima gradonačelnika Luke Petrovića, ovo je prvo igralište od 20-ak planiranih koje je napravljeno na inicijativu savjeta mjesne zajednice.

"Ovdje je već danas veliki broj djece, pa, iako smo ga tek otvorili, ovo igralište već sada služi svoj svrsi", rekao je Petrović.

teren gucina

On je istakao da će u narednom periodu svako naselje dobiti svoj teren, dok će u onim naseljima gdje tereni već postoje biti sanirane podloge.

Naredni sportski objekat biće tartan staza na stadionu u Policama, dok će uskoro početi i izgradnja fudbalskog terena na Draženskoj gori.

teren gucina

Predsjednik sektora Gučina u savjetu mjesne zajednice Gornje Police Zoran Radanović, rekao je da je ovo velika stvar za sve stanovnike ovog naselja.

"Hvala svima koji su nam pomogli da ovo izgradimo. Drago nam je što je gradonačelnik Petrović večeras sa nama i što je dao svoj doprinos da i naša djeca imaju gdje da se igraju", rekao je Radanović.

Teren je dimenzija 30x15 metara, a iscrtan je za fudbal, košarku i rukomet. Postavljena su po dva koša i gola i zaštitna ograda.

U Gučini živi oko 500 stanovnika.

teren gucina teren gucina