Rukometaši „Leotara“ već 15 dana pripremaju se za početak prvenstva u Prvoj ligi Republike Srpske.

pripreme rk leotar

Nakon uvodnog dijela koji je bio posvećen fizičkoj spremi, rukometaši su počeli da treniraju sa loptom u sportskoj dvorani "Miloš Mrdić".

Trebinjce očekuju je i šest pripremnih utakmica kako bi što spremnije dočekali prvenstvo i to sa ekipama iz okruženja - RK „Dubrovnik“, RK „Budva“, RK „Partizan“ iz Tivta, RK „Nikšić“...

„U ovoj sezoni Leotar će se osloniti na igrače koji su prošli kroz našu rukometnu školu i to većinom mlađe", rekao je trener Leotara Dragiša Koraćević.

Od starijih igrača boje Leotara nosiće Ninković, Savović, Inić, Kapor i Tabaković, a puno se očekuje od mlađih koji će dobiti sada šansu i biće nosioci igre i to: Komnenović, Spaić, Šegrt, Tasovac, Bojović.

„Naš cilj je što bolja priprema za prvenstvo, a tokom igranja u ligi da postignemo što bolje rezultate“, kazao je Koraćević.

Trebinjci se nadaju sredini tabele i da se domaći igrači što više afirmišu, te da se u proljećni dio prvenstva uđe sa što više bodova.

U taboru Leotara zadovoljni su odnosom igrača prema treningu, jer svi igrači maksimalno pristupaju obavezama.

„Ovo je njihova šansa da se pokažu, dobiće priliku i ja se nadam da će je iskoristiti na najbolji način“, objasnio je Koraćević.

Prvenstvo u Prvoj rukometnoj ligi Republike Srpske počinje 23. septembra.