Trebinjci će plaćati nove cijene parkinga od 15. septembra. U odnosu na ljetnu tarifu cijene u prvoj zoni biće jeftinije za 1,5 KM po satu, dok će cijena u drugoj zoni biti niža za 0,50 pfeninga.

parking servis zaposleni trebinje

Iako je došlo do pojeftinjenja, cijene parkinga biće skuplje u odnosu na isti period prošle godine.

Tako će sat vremena parkiranja u prvoj zoni od 15. septembra koštati 1,5 KM, dok će u drugoj zoni biti 1,00 KM, navodi se u Službenom glasniku grada Trebinja.

Cjelodnevna karta u prvoj zoni koštaće 10 KM, a u II zoni 5 KM.

Povlašćena mjesečna karta za pravna lica u prvoj zoni iznosi 50 KM, a stanari okolnih zgrada gdje se parking naplaćuje izdvajaće mjesečno 10,00 KM.

U drugoj zoni mjesečna karta iznosi 20 KM, dok će stanari u toj zoni plaćati 5 KM.

Cijena godišnje karte i za prvu i za drugu zonu iznosi 1.600 KM, a za parkiranje samo u II zoni biće potrebno izdvojiti 800 KM,  navodi se u Službenom glasniku grada Trebinja.

Trebinjci kažu da su cijene parkiranja van ljetne sezone skupe, ali ima i onih koji nemaju ništa protiv novih cijena.

"Nekako smo, prvi ja, navikli da sa automobilom 'uđemo u prodavnicu', iako nam do nje treba od deset do 20 minuta hoda. Ovo je odlična prilika da pješačimo ili vozimo biciklo", kaže jedan naš sugrađanin.

Nadležni se pravdaju da će većina parking mjesta i dalje biti 1,00 KM, dok će se samo parkiranje u strogom centru grada naplaćivati 1,5 KM.