Kompanija "Svislajon" više neće biti generalni sponzor Košarkaškog kluba /KK/ "Leotar", već novac namijenjen tom klubu uplatiti u novoformirano Sportsko društvo /SD/ "Leotar", u okviru koga će djelovati svi trebinjski sportski kolektivi.

kosarka srpska srbija

Potvrdili su ovo za TrebinjeLive.info u KK "Leotar", u kome navode da su osnivanjem SD "Leotar" stvoreni novi uslovi za finansiranje sporta u našem gradu.

Kompanija “Swisslion” je deset godina, gotovo isključivo finansirala KK “Leotar”, koji je u tom period postigao zapažene sportske rezultate u svim svojim takmičarskim selekcijama.

"U tome periodu smo pet puta bili najuspješniji sportski kolektiv Grada Trebinja i naši košarkaši su osvajali najznačajnija priznanja na nivou našega Grada", ističu u "Leotaru".

Došlo je vrijeme, kažu, da se zahvale kompaniji “Svislajon” i njenom predsjedniku Rodoljubu Draškoviću na svemu što je učinio za klub i da okrenu novu stranu u radu.

U narednom biće formirana i novi upravi odbor i skupština kluba, čime će se omogućiti normalno funkicionisanje ovog sportskog kolektiva.

U klubu kažu da im je želja da u upravnom odboru budu nekadašnji igrači, koji bi pomogli da se izađe iz sadašnje teške situacije.

Prvi tim preuzeće Dražen Šegrt i Milan Komar, a šansu da nastupaju za prvi tim imaće juniori i kadeti kluba, te nekoliko igrača iz okolnih mjesta.

Ukoliko bude finansijskih sredstva, klub će angažovati od dva do tri iskusna igrača sa strane, koji bi bili spona iskustva i mladosti.

Ekipa će se takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske.