U vrtiću "Naša radost", nakon objekta u Policama, i u Bregovima je od ove školske godine otvorena jaslička grupa, jer su mnogobrojni roditelji izrazili zainteresovanost da svoju djecu povjere ovoj ustanovi.

jaslicka grupa vrtic bregovi

Prema riječima direktora ove ustanove Aleksandra Vukanovića, kupljeni su krevetići i igrače, a prostorije su opremljene na način da zadovolje potrebe naših najmlađih sugrađan, ali i neophodne standarde.

"Nakon pilot projekta iz aprila ove godine, sada krećemo u program koji će biti sastavni dio usluga naše ustanove", istakao je Vukanović za TrebinjeLive.info.

Jasličku grupu u Bregovima čini 11 beba od godinu dana.

Po prvi put u "Našoj radosti" se stvorila i lista čekanja od oko 15-ak mališana, koji čekaju da budu raspoređenu u neku od vaspitnih grupa.

U ustanovi je do sada upisano 412 djece, od čega u Bregovima 211, Policama 97 i Gorici 104 mališana, dok od ukupnog broja čak 145 najmlađih ima cjelodnevni boravak.

"Razlog velikog broja upisane djece je odraz kvalitet rada ove ustanove i procesa vaspitno-obrazovnog programa, ali dovoljno razvijena svijest roditelja o značaju predškolskog vaspitanja i obrazovanja", pojasnio je Vukanović.