Grad Trebinje tražiće od Vatrogasnog saveza Republike Srpske da formira interventnu jedinicu koja bi bila na raspolaganju svim lokalnim zajednicama u slučaju vanredne situacije.

vatrogasci

"Biće traženo i mišljenje ekologa, kako bi dali određene preporuke za saniranje posljedica požara na području Trebinja", rekao je Srni komandir Vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk.

Ćuk je prisustvovao sastanku Štaba za vanredne situacije na kojem je, između ostalog, konstatovano da je neophodno u što kraćem roku procijeniti materijalnu i nematerijalnu štetu koja je na području Trebinja nastala u požarima od 15. juna.

Odlučeno je da se Vladi Republike Srpske, Republičkoj upravi Civilne zaštite i Vatrogasnom savezu uputi zahtjev za pomoć u prevazilaženju katastrofalne situacije koju su prouzrokovali požari.

Na sastanku je zaključeno da je situacija na požarištima u Trebinju pod kontrolom i da je najveći uspjeh to što se, i pored svakodnevne borbe protiv vatrene stihije, sačuvalo angažovano ljudstvo i stanovništvo.

Tokom ljeta, na području Trebinja zabilježeno je 200 požara, od kojih, kako se pretpostavlja, samo nekoliko nije izazvano namjerno.