Konzum BiH biće dokapitalizovan sa 68,7 miliona KM posredstvom društava Ledo iz Čitluka i Sarajevski kiseljak, na šta je danas dalo saglasnost privremeno vijeće povjerilaca kompanije Agrokor.

konzum

Vijeće povjerilaca podržalo je i odluku da Agrokor obezbijedi Konzumu BiH svježu likvidnost u iznosu do 29,7 miliona KM, saopšteno je iz Konzuma BiH.

Ove odluke donesene su u namjeri da bude podržan proces transformacije i dalje stabilizacije poslovanja Konzuma BiH.

Odlukama se obezbjeđuje budućnost Konzuma BiH koja podrazumijeva očuvanje više od 3.700 radnih mjesta i plaćanje potraživanja dobavljača, na dobrobit ukupne privrede BiH.

Današnje odluke su na dobrobit zaposlenih, dobavljača, ali i brojnih kupaca koji, zahvaljujući Konzumu BiH, a uskoro ponovo i Merkatoru, imaju najširi mogući izbor kupovine po najboljim cijenama, navodi se u saopštenju.

Agrokor u cijelosti podržava strategiju Konzuma BiH za stabilizovanje poslovanja i današnjim odlukama je pokazao da je spreman dati punu podršku daljem razvoju kompanije.

Na ovaj način otvoren je put da Merkator preduzme potrebne korake kako bi bio realizovan plan u okviru kojeg ova kompanija tokom septembra vraća 83 sadašnje trgovine Konzuma BiH pod brend Merkator.

Razdvajanjem Konzuma BiH i Merkatora počinje nova strategija Konzuma BiH koja će još više biti prilagođena potrebama i navikama potrošača, a sve s ciljem postizanja što boljih poslovnih rezultata.

Konzum BiH će se, u okviru buduće poslovne strategije, fokusirati na trgovine male i srednje veličine.