Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum rekao je danas u Trebinju da je područje Hercegovine interesantno za migrante, što pokazuje i podatak da su u posljednjih desetak dana na ovom području 23 lica lišena slobode.

cjb trebinje

"Ovaj broj još nije zabrinjavajući, ali bi mogao da bude", rekao je novinarima Ćulum nakon razgovora sa načelnikom Policijske uprave /PU/ Trebinje Žarkom Laketom.

Komentarišući jučerašnje hapšenje na području opštine Gacko jednog lica koje se sumnjiči da je pripadnik vehabijskog pokreta, Ćulum je podsjetio da je i ranije govorio da u BiH postoji rizik i opasnost od terorizma.

S ciljem zaštite istrage, Ćulum nije želio da govori konkretnije o područjima gdje postoji mogućnost da se takva lica nalaze.

Govoreći o požarima na području Hercegovine, Ćulum je rekao da još nema osumnjičenih za njihovo izazivanje, te dodao da policija čini sve što je u njenoj moći da otkrije počinioce.

Ćulum je pohvalio rad pripadnika PU Trebinje i načelnika Žarka Laketu, ističući da dobro rade svoj posao i obavljaju policijske poslove, što govore i svi pokazatelji.

On je istakao da je u padu broj krivičnih djela i da nije bilo teških djela koja bi kod građana izazvala osjećaj nesigurnosti.