Helikopter Helikopterskog servisa Republike Srpske i danas je angažovan na području Trebinja, na lokacijama zahvaćenim vatrom.

helikopterski servis rs

"U ranim jutarnjim časovima izvršili su zadatke smjene vatrogasaca na koti Motike, u rejonu sela Žakovo na nadmorskoj visini 1.000 metara. Tom prilikom prevezli su 15 vatrogasaca sa vatrogasnim aparatima za gašanje požara - brentačama", saopšteno je iz Helikopterskog servisa Srpske.

Posada helikoptera i juče je uspješno izvršila transport vatrogasaca na kritične lokacije, a helikopter je korišćen i za osmatranje požarišta i koordinisanje aktivnosti vatrogasaca na zemlji.

Helikopter Helikopterskog servisa Srpske nastavlja sa podrškom Civilnoj zaštiti na ugroženim područjima do smirivanja situacije.

U Republici Srpskoj traje borba sa požarima, a vatrogasci, civilna zaštita, radnici šumarstva, pripadnici Oružanih snaga i građani vode dugu i iscrpljujuću uspješnu bitku, saopšteno je iz Uprave civilne zaštite Republike Srpske.

Komandir Vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk kaže da je na požarištima stanje znatno stabilnije.

On navodi da su sinoć i jutros izvršili "desant" - spuštanje iz helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske jednog broja vatrogasaca na kotu Motka, najviši vrh planine Bjelasnice, gdje je zbog nepristupačnosti terena moguće doći samo na taj način.