U Trebinju se na pripremama nalazi džudo reprezentacija BiH u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji.

pripreme seniorske reprezentacije bih u dzudou (2)

Četvoro seniorskih reprezentativaca - Aleksandra Samardžić, Larisa Cerić, Toni Miletić i Nikola Boljanović, odrađuju posljednje treninge pred Svjetsko prvenstvo koje se sljedeće sedmice održava u Budimpešti, glavnom gradu Mađarske.

Sa njima na treninzima u gradu podno Leotara formu „brusi“ i kompletna juniorska reprezentacija za Evropsko prvenstvo koje će se održati od 15. dd 17. septembra u Mariboru.

Pripreme vodi selektor seniorske reprezentacije Republike Srpske Mitar Mrdić, koji je zadovoljan uslovima za rad, jer su na raspolaganju velika sala, teretana i sauna - sve što je potrebno za jedan dobar trening i pripreme.

„Preuzeo sam ulogu selektora na ovim pripremama i vodim treninge jer su u Trebinju i ovo su završni treninzi koji su kraći, ali je intenzitet jači“, rekao je Mrdić.

Mrdić očekuje od seniorske ekipe dobre rezultate. Naročito od Larise Cerić koja je jedna od najboljih svjetskih džudistkinja, a ne bi bilo iznenađenje da i Aleksandra Samardžić uzme medalju.

pripreme seniorske reprezentacije bih u dzudou (2)

Za Nikolu Boljanovića i Toni Miletića očekuje se da ispune očekivanja.

„Džudo sport je u zadnjih nekoliko godina doživio ekspanziju, a konkurencija je izuzetno jaka, ali se dobro pripremamo i bili smo na dosta kampova i idemo spremni“, pojasnio je Mrdić.

Cerićeva se nada nada da će se u najboljem svjetlu predstaviti na smotri svjetskih džudista.

„Svjetsko prvenstvo je svjetsko prvenstvo, svakoga sam dobila, i gubila i nikad se ne zna, ali spremna sam i dobro sam radila“, kazala je Cerić.

Ove godine osvojila je treće mjesto na Evropskom prvenstvu u Varšavi i nakon ovih priprema osjeća se spremna i svako takmičenje je priča za sebe.

Pripremama i treninzima pred najznačajnije ovogodišnje takmičenje zadovoljna je i Aleksandra Samardžić, član „Bosne“ iz Sarajeva, koja je ove godine osvojila sedmo mjesto na Evropskom prvenstvu i medalju na Gren slemu u Bakuu.

pripreme seniorske reprezentacije bih u dzudou (2)

„Ne spadam u uži krug favorita, ali ću dati sve od sebe. Spremna sam i znam da uvijek mogu iznenaditi“, rekla je Samardžić.

Među ovim reprezentativcima nalaze se i dvojica članova džudo kluba „Leotar“ - Nikola Kapor u juniorskoj i Nikola Boljanović u seniorskoj reprezentaciji.

Ovo je prvo Svjetsko prvenstvo za mladog Trebinjca Nikolu Boljanovića u kategoriji do 73 kilograma. Njegova očekivanja nisu pretjerana i nada se da će proći nekoliko kola.

„Imam mali pritisak, nemam šta da izgubim, ali nikada se ne zna“, rekao je Boljanović

On je intenzivno radio cijelu godinu. Obišao je niz kampova u Sloveniji i Mađarskoj, a išao je i na pripreme u Beograd.

„Džudo je komplikovan sport, treniram tri puta dnevno, a opet su očekivanja mala, plus talenat“, objašnjava Boljanović.

Nikola Kapor u kategoriji do 100 kilograma zadobio je lakšu povredu na Evropskom kupu u Aradu, pa još uvijek nije sigurno da li će otputovati na Evropsko prvenstvo u Sloveniju.

Svi reprezentativci imaju samo riječi hvale na domaćine - džudo klub „Leotar“ i Džudo savez Republike Srpske.