Do grada idete automobilom, ali vam se ne plaća 3,00 ili 1,5 KM za sat vremena gradskog parkinga!? Obišli smo grad i fotografisali najbolje lokacije gdje se i dalje možete parkirati bez toga da izdvajate novac iz svog džepa.

besplatan parking trebinje

U samom centru Trebinja gotovo da nema parkinga koji se ne naplaćuje, ali zato svoje vozilo možete da parkirate na nekoliko lokacija koje su nadležne službe "zaboravile" da stave na naplatnu listu.

Parking je besplatan u potpunosti među svim zgradama u Bregovima, zbog čega stanovnici ovog naselja s pravom negoduju što tokom cijelog dana vlada saobraćajna gužva. Ali, protiv parole "snađi se" teško se izboriti.

besplatan parking trebinje besplatan parking trebinje

I stanari nebodera i okolnih zgrada često se žale da njihovi sugrađani sada "samo kod njih" parkiraju svoje automobile, jer se ni ovaj parking još uvijek ne naplaćuje.

besplatan parking trebinje

Isti problem imaju i stanovnici Ložione. Iako se na samo 100 metara ka centru grada parking naplaćuje, parkiralište među zgradama u ovom naselju se ne naplaćuje.

besplatan parking trebinjebesplatan parking trebinjebesplatan parking trebinje

Ne naplaćuje se ni parking ispod Doma mladih, ali zato tu lokaciju, koja je u privatnom vlasništvu, njeni vlasnici su stavili na prodaju.

besplatan parking trebinje

Stanovnici "vojnih zgrada" u Dušanovoj ulici uveliko se žale da su jedina ulica u centru Trebinja koja još uvijek nema asfalt. Baš iz tog razloga ni ovaj dio nije podlegao naplati parkiranja.

besplatan parking trebinje

Parkiranje oko gradskog vrtića i stadiona malih sportova "Aleksandar Masleša" i dalje je besplatno, pa "ko rani parking mjesto grabi".

besplatan parking trebinje besplatan parking trebinje besplatan parking trebinje

Odnedavno je naplata parkinga uspostavljena na jednom dijelu Ložione, ispred Neimarstva i na novom parkingu iznad naselja Luč.

Od 15. maja do 15 septembra cijena parkiranja u prvoj zoni iznosi 3,00 KM, a tokom ostatka godine 1,5 KM.