Na područjima Trebinja, Bileće i Gacka i danas bukte požari i prijete širenjem prema naseljenim mjestima.

Pozar

Komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk Srni je potvrdio da se požar na planini Bjelasnici ponovo aktivirao, te da prijeti širenjem prema Žakovu i okolnim selima, u čemu mu pomaže vjetar.

Ćuk ističe da gori na koti Motka, nadmorske visine 1.400 metara, zbog čega je pristup požarištu kopnenim putem gotovo nemoguć.

"Svi ostali požari su sanirani, ali za svaki slučaj na terenu su naše dežurne i patrolne službe", istakao je Ćuk.

Starješina Vatrogasne jedinice Bileća Radomir Radmilović je istakao da je na tom području i dalje aktivno sedam požara i da je situacija vrlo teška.

"Objekti za sada nisu ugroženi, ali je neizvjesno kakva će situacija biti do večeras", rekao je Radmilović i napomenuo da su noćas u selu Gornji Hodžići vodili bitku sa požarima koji su zaprijetili kućama.

I na području Gacka danas gore dva požara – u selu Mrđanovići i na planini Baba.

Žarko Rudović, zamjenik starješine Vatrogasne jedinice Gacko kaže da je opožarena velika površina i da je ugrožena visoka kvalitetna crnogorična šuma.

"Riječ je o izuzetno nepristupačnom terenu od 1.493 metra nadmorske visine gdje ljudska noga ne može doći", rekao je Rudović i istakao da očekuju danas da po ovom požarištu djeluje helikopter Oružanih snaga BiH.