Ekipa "Trebinja" je otišla na veliko međunarodno finale "City games" u Biogradu na Moru, koje će se održati od 25. do 27. avgusta u poznatom hrvatskom turističkom mjestu.

city games trebinje 2017

Trebinjci su na finalnom takmičenju za predstavnika BiH održanom u našem gradu 25.7.2017. godine ubjedljivo osvojili prvo mjesto i izborili učešće na završnom međunarodnom takmičenju.

Ekipa iz najvećeg grada u istočnoj Hercegovini će na rivi u Biogradu na Moru prvo nastupati u polufinalu sa ekipom "Ploča" (Hrvatska), "Herceg-Novi"(Crna Gora) i "Trst"(Italija) 25. avgusta, a u drugom polufinalu sljedećeg dana snage će odmjeriti ekipe "Maribora"(Slovenija), "Kragujevca"(Srbija), "Skoplja"(Makedonija) i "Pečuha"(Mađarska).

Dvije najbolje ekipe iz oba polufinalna dvoboja ući će u veliko finale koje će se održati 27.8.2017. godine.

Ekipe će se takmičiti u igrama poput vina, vesla, jadranske bitke, alke, ribarskih kašeta i letećeg vaterpola, tradicionalnih igara u modernim verzijama.

Takmičenje će biti izuzetna prilika za promociju Trebinja, jer će najmanje osam TV kanala iz regiona uživo prenositi polufinala i finale, a tokom prenosa će se prikazivati i spotovi u kojima će se predstaviti gradovi učesnici.

Prema riječima člana trebinjske ekipe Gradimira Ćirića, više su nego zadovoljni dosadašnjim nastupom na ovom međunarodnom takmičenju.

"Ove godine prvi put put nastupamo na takmičenju, pa je i pobjeda na ovogodišnjem finalu BiH i učestvovanje u međunarodnom polufinalu naš najveći uspjeh do sada na City Games. Međutim, i pored toga očekujemo ulazak u finale, ali prije svega očekujemo dobru zabavu i druženje, a ovo je za nas jedno novo i divno iskustvo", rekao je Ćirić.

Ekipu koja će da predstavlja Trebinje čine plivači, džudisti, planinari i atletičari, a to su: Nina Žarković, Anastasija Vlatković, Marina Anđelić, Nikola Kapor, Luka Milidrag, Gradimir Miladinović, Marko Crnogorac, Aleksandar Janković, Miljan Mrdić, Gradimir Ćirić, Aleksandar Vukanović i Veljko Piljević.