Jedan od najpoznatijih maratonaca Republike Srpske, Bilećanin Ljubo Trklja, uspješno je istrčao polumaraton (21,1 km) u Palama i tako svojoj bogatoj kolekciji medalja dodao još jedno sjajno odličje.

Ljubo Trklja

Dok je "božiji zvizdan" pekao sa svake strane, maratonci su trčali ulicama Pala. Kružna staza, sa nekoliko uspona, bila je vrlo zahtjevna. Organizator se potrudio da stazu odlično markira i obezbijedi dovoljno okrepe (voda, sok, proteinski jogurt).

U toku zagrijavanja za start i poslije trke, Ljubo se družio i razmjenjivao mišljenja i iskustva sa učesnicama olimpijskih igara iz Bosne i Hercegovine - Lusijom Kimani i Crne Gore - Slađanom Perunović.

"Zadovoljan sam postignutim vremenom s obzirom na vrelinu dana, težinu staze i broj učesnika. Ovo je bila prilika da se promoviše prvi Bilećki polumaraton, čiju organizaciju uskoro i zvanično najavljujemo. Pozvali smo sve učesnike ove trke da dođu u Bileću i trčeći ulicama našeg grada upoznaju njegovu ljepotu. Očekujemo odličan odziv svih trkača, a posebno najzvučnijih imena koja su danas ovdje trčala", istakao je Trklja.

Ljubo je imao veliku i nesebičnu podršku Bilećana koji rade ili studiraju na Palama, a bilo je i onih koji su samo zbog podrške i promocije Bilećkog polumaratona došli u bivšu prestonicu RS.

Svako spominjanje Bileće i Ljuba Trklje od strane voditelja, doajena sportskog novinarstva Radoslava Simića, pozdravljeno je ovacijama i burnim aplauzom.

Nadamo se da će bilećkim ulicama trčati Lusija Kimani, Slađana Perunović, Živanović, kao i mnoga druga poznata imena, akteri najvećih svjetskih manifestacija.