Đaci koji pohađaju područna odjeljenja trebinjskih osnovnih škola u Lastvi, Ljubomiru, Petrovom polju i Dražin Dolu dobijaće mjesečnu novčanu pomoć - odluka je gradonačelnika Luke Petrovića.

djeca skola

Ova vrstu pomoći biće isplaćivana roditeljima djece u iznosu od 75 KM - u slučaju da je jedan od roditelja djeteta nezaposlen i 125 KM – u slučaju da su oba roditelja djeteta nezaposlena.

„Smatramo da je važno pružiti više pažnje našoj djeci u područnim odjeljenjima i ne zaboraviti važnost opstanka nastave u ovim školskim jedinicama“, istakao je Petrović.

Osnovni kriterijumi za dodjelu finansijskih sredstava su da dijete pohađa odjeljenje jedne od osnovnih područnih škola i imovinsko stanje domaćinstva.

Isplata sredstava tokom 2017. godine vršiće se u četiri mjesečne rate, a u 2018. godini u pet mjesečnih rata.

Dokumentacija koju je neophodno dostaviti:

• Izvod iz matične knjige rođenih za dijete

• Cips-ova prijava prebivališta za dijete i roditelje

• Potvrda sa Zavoda za zapošljavanje RS u slučaju nezaposlenosti

• Kućna lista

• Potvrda iz osnovne škole o pohađanju nastave u jednom od područnih odjeljenja OŠ „Vuk Karadžić“ ili „J.J. Zmaj“. Rok za podnošenje dokumentacije je 30.9.2017. godine.

Zahtjev za ostvarivanje prava na dodjelu ove finansijske pomoći se podnosi na protokolu Grada Trebinja (Centar za građane) sa naznakom „Komisiji za utvrđivanje prava i visine dodjele finansijske pomoći djeci koja pohađaju nastavu u jednom od područnih odjeljenja osnovnih škola 'Vuk Karadžić' Trebinje i 'Jovan Jovanović Zmaj' Trebinje“.