Pobjedom ekipe "Tb" iz Trebinja u seniorskoj i ekipe "Čečenija" iz Bileće u juniorskoj konkurenciji, završen je prvi 3×3 basket turnir, koji se u protekla tri dana igrao na stadionu malih sportova "Aleksandar Masleša" u Bregovima.

3x3 turnir trebinje

U finalu je ekipa "Tb" pobijedila "Istočni klan" iz Pala rezultatom 16:15, dok je kod juniora "Čečenija" pobijedila "Goricu" nakon produžetaka 16:14.

Pobjedničku ekipu "Tb" činili su: Risto Mišković, Vasilije Šaraba, Željko Tadić i Petar Šurbat.

3x3 turnir trebinje

Vasilije Šaraba iz pobjedničke ekipe kaže da je zadovoljan osvojenim prvim mjestom, navodeći da svake godine dolazi u Trebinje, a da živi i igra na koledžu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prvoplasirana ekipa je dobila pehar i novčanu nagradu od 2.000 KM, dok je drugoplasiranoj ekipi pripala novčana nagrada u vrijednosti od 1.000 KM.

Juniorsku pobjedničku ekipu činili su Aleksandar Trklja, Đorđe Šešlija, Marko Kuljić i Nikola Dunđer.

3x3 turnir trebinje

Prvoplasiranoj juniorskoj ekipi pripali su pehar i nagrada od 300 KM, dok je drugoplasirana ekipa osvojila 100 KM.

"Nadamo se da će već od naredne godine ovo biti zvanični FIBA turnir", rekao je Nikola Topalović, dodajući da je basket uvijek bio popularan među svim generacijama.

U seniorskoj kategoriji takmičilo se 16 ekipa iz Pala, Istočnog Sarajeva, Podgorice, Bileće i Trebinja, dok je u juniorskoj učestvovalo sedam ekipa.

U šutiranju trojki pobijedio je Vladimir Nikolić.

3x3 turnir tb

U zabavnom dijelu programa učestvovala je Plesna grupa "Maris".

3x3 turnir trebinje 3x3 turnir trebinje