Rukovodstvo grada, Republike Srpske, vladika Grigorije i brojni gosti presjekli su u Gradskoj upravi slavski kolač povodom krsne slave Trebinja - Svetog Preobraženja Gospodnjeg.

krsni kolac trebinje

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović kazao je da su najvažnija komunikacija između crkve i vlasti, ali i svih građana, a zbog ostvarivanja snažnije Republike Srspke, a samim tim i Trebinja.

"Nikada nije bilo lako. U Trebinju uporno radimo da bi on postao stabilan grad. Trebamo da prepoznamo ono dobro u ljudima i da to iskoristimo na najbolji mogući način, kako bismo time uklonili negativizam koji je ponekad prisutan", rekao je Petrović.

Blagosiljajući i čestitajući rukovodstvu grada krsnu slavu, vladika Grigorije je podsjetio da kad jedan čovjek pogriješi time shvata koliko je lijepo biti dobar.

krsni kolac trebinje

"Tada mu govore šta je dobro učinio i 'ti nam značiš'. U našem narodu uvuklo se nešto suprotno u kome se naglašava šta je taj neko pogriješio", rekao je vladika.

Ali, kazao je vladika, svaki čovjek kroz Preobraženje može da vidi da znači Bogu, i zato ljudima treba reći 'pogriješio si ali nam značiš'.

"Tako sam ja govorio Luki, ali uz ono 'ti si nam važan i značiš nam'. I evo došao je do gradonačelnika. Što mu budemo više govorili 'ti nam značiš', tako ćemo ga više obavezivati da nam bude bolje", dodao je vladika.

Preobraženske svečanosti biće nastavljene od 19.00 sati.

krsni kolac trebinje