Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas u Trebinju da taj grad ima svoj identitet, da se kao jedan od najživljih i najfrekventnijih gradova svakim danom sve više razvija, te da je njegov uspjeh i uspjeh Republike Srpske.

svecana sjednica preobrazenje (1)

Dodik je na svečanoj sjednici Skupštine grada povodom Preobraženja - slave Grada i Sabornog hrama zahvalio Gradskoj upravi što je u kratkom vremenu dala puni doprinos da Trebinje zaživi, te izrazio nadu da će zajedno sa institucijama Republike Srpske realizovati sve što je planirano.

"Nema nijednog od velikih projekata da ga nismo završili ili ga završavamo. Posebno mi je drago što je u vrijeme našeg mandata Trebinje proglašeno Gradom, što on zaslužuje svojim načinom života, urbanizmom, komunikacijskim i drugim pogodnostima", ocijenio je Dodik.

Prema njegovim riječima, Trebinje je dragulj Republike Srpske i kao takav ga treba posmatrati i razvijati.

"Očigledno da možemo naučiti neke lekcije, odbaciti politička trvenja, animozitete i usmjeriti na ono šta je cilj, a to je dugoročni i stabilan razvoj", rekao je Dodik, te istakao da se politike mjere po tome šta iza sebe ostavljaju.

svecana sjednica preobrazenje (1)

Dodik je rekao da se mora pokazati da se u Trebinju može živjeti, te naglasio da je Republika Srpska posvećena razvoju cijele Srpske i realizaciji velikog broja projekata i da gotovo da nema nijednog u koji nisu bile uključene institucije Srpske.

Predsjednik Srpske poželio je građanima Trebinja da Preobraženske dane provedu u veselju i radosti, da se zajedno okupe oko Crkve i tako pokažu sabornost i jedinstvo.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović naglasila je da je Trebinje mjesto koje okuplja i da mu Vlada posvećuje veliku pažnju.

Cvijanovićeva je na svečanoj sjednici grada povodom gradske slave i Sabornog hrama naglasila da je Vlada Republike Srpske u proteklih deset godina, po različitim osnovama, uložila u Trebinje oko 70 miliona KM iz Razvojnog programa i budžeta Republike.

"Izuzetno mi je drago što imamo dobru komunikaciju sa lokalnom vlasti i nadam se da ćemo i u budućnosti realizovati sve ono što smo započeli", rekla je Cvijanovićeva.

svecana sjednica preobrazenje (1)

Ona je dodala da je Vlada Republike Srpske opredijeljena da zajedno sa lokalnom administracijom radi na svakom važnom projektu za grad i njegove građane.

Cvijanovićeva je napomenula da je Trebinje mjesto koje okuplja i da ima svoj identitet, te da je on sastavni dio identiteta Republike Srpske.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da grad ide snažnijim i stabilnijim stopama naprijed, te da će to i u narednim godinama biti prepoznato, a investicije će biti prioritet.

Petrović je istakao pomoć kabineta predsjednika Republike Srpske, Vlade i drugih institucija koje žele razvoj i prosperitet grada.

svecana sjednica preobrazenje (1)

"Jedinstvo, stabilnost i mir su osnova onoga što želi Gradska uprava, kao i da Hercegovina bude oslonac Republici Srpskoj", rekao je Petrović.

Svečanoj sjednici Skupštine grada Trebinje prisustvovali su Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije, direktor Elektroprivrede Republike Srpske /ERS/ Željko Kovačević, konzul Srbije u Republici Srpskoj Vladimir Nikolić, narodni poslanici, te drugi predstavnici političkog, privrednog i kulturnog života Republike Srpske

svecana sjednica preobrazenje (1)