U Dučićevoj ulici u centru Trebinja otvoren je tradicionalni Sajam meda i vina, kojim je počelo obilježavanje Preobraženskih svečanosti povodom krsne slave grada i Sabornog hrama.

sajam meda i vina trebinje 2017

Otvarajući ovu manifestaciju, direktor Agrarnog fonda Veselin Dutina, kazao je da su mu velika čast i zadovoljstvo što je ovaj sajam prerastao u tradicionalan događaj, koja svake godine okupi veliki broj učesnika.

On je kazao da učestvuje više od 35 medara i vinara koji su predstavili svoje proizvode, a da će sutra biti izloženi proizvodi od prepoznatljive trebinjske i hercegovačke hrane.

sajam meda i vina trebinje 2017

Medari navode da je ove godine nešto manja posjeta nego što je to bila ranijih godina, ali da za njihovim proizvodima uvijek ima potražnje. Sa njima se slažu i vinari, koji navode da prepoznatljiva vina sa ovog podneblja krase kvalitet, miris i ukus, zbog čega ih mnogi rado kupuju.

Na sajmu su, kao i prethodnih godina, uz med i vino, predstavljeni i drugi pčelinji proizvodi – melem od meda, propolis, ljekovite masti na bazi meda, te domaći likeri i rakije.

sajam meda i vina trebinje 2017

U okviru Preobraženskih svečanosti, u Kulturnom centru će u 18.00 sati biti priređena izložba "Srpski sanitet 1914-1918, dok će sat vremena kasnije biti služeno praznično večernje u Sabornom hramu. Za 20.00 časova najavljeno je otvaranje izložbe o Industriji alata u Muzeju Hercegovine, dok je pola sata poslije otvaranje izložbe fotografija o Urošu Milojeviću u Klubu.

Za 21.30 najavljen je koncert Jelene Tomašević.

sajam meda i vina trebinje 2017 sajam meda i vina trebinje 2017