Prvostepena komisija Gradske boračke organizacije Trebinje, završila je bodovanje kandidata u Programu podrške zapošljavanju kategorija demobilisanih boraca, RVI i porodica poginulih boraca.

bors trebinje

BORS je predložio zaposlenje 51 lice od njih 60, koliko je predvidio program zapošljavanja pomenutih kategorija.

Za zapošljavanje 60 djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida /RVI/ i demobilisanih boraca od prve do četvrte kategorije – koji aktivno traže posao, iz Fonda solidarnosti našeg grada izdvojeno je 475.953 KM.

Grad Trebinje će tako obezbijediti mjesečnu subvenciju poslodavcima u iznosu od 500 KM u naredna 23 mjeseca za pripadnike ovih kategorija i to za NK, KV, SSS i VKV, dok će za lica sa visokom stručnom spremom iznos mjesečne subvencije iznositi 700 KM.

Iz kategorije djece poginulih boraca biće zaposleno 15 lica, dok će iz kategorije RVI posao naći devet lica. Radno mjesto naći će i 36 demobilisanih boraca.

„Ovo je novi vid pomoći boračkim kategorijama. Izdvajamo koliko možemo i nadam se da će 60 naših sugrađana vrlo brzo početi da radi“, rekao je ranije Petrović za TrebinjeLive.info, dodajući da se ovim programom, između ostalog, ispunjava i cilj Fonda solidarnosti.

Rok za podnošenje žalbe je sedam dana.

 boracka spisak

 boracka spisak