Na platou ispred Kulturnog centra u sklopu manifestacije Trg pjesnika sinoć je stihove govorio Andrija Radulović, pjesnik iz Podgorice.

trg pjesnika 2017

Ovaj pjesnik se nakon duže pauze ponovo predstavio publici u gradu podno Leotara.

Kritičari su puno pisali o poeziji Andrije Radulovića, koji je objavio deset knjiga, a preveden je na dvadeset jezika.

„Imaginacija, crni humor, svjedočanstvo, trenutak, tuga, radost, dio svakodnevice, pogled, protest, društvena kritika života na planeti i sve je to moja poezija“, rekao je Radulović.

Za 25 godina koliko  je prisutan u poeziji, uvijek se držao slobodnog stiha što mu je obilježje. Kako je stasavao kao pjesnik tako je prolazio i kroz razne faze svog stvaralaštva.

„To je ogroman period kroz koji sam prolazio, izgrađivao se i kao pjesnik i kao čovjek u susretu sa raznim kulturama. U početku su to bile emocije, a kasnije je to prelazilo u sliku i imaginaciju“, kaže Radulović.

Posebno je vezan za Trebinje gdje je Jovan Dučić postavio prvi Njegošev spomenik.

"Svi se nalaze ispod Njegoševog neba, a to je najbolje znao Dučić", dodao je on, ističući da mu je posebna čast  što govori u Gradu kulture,dobrih ljudi i lijepih običaja.

U srijedu, 16. avgusta sa početkom u 20.00 časova, na platou ispred Kulturnog centra, stihove će govoriti Milica Bakrač, pjesnikinja iz Nikšića.

Trg pjesnika priređuje Kulturni centar Trebinje, u okviru Trebinjskog kulturnog ljeta, a pod pokriviteljstvom Grada Trebinja.