Na području Hercegovine aktivna su tri požara, izjavio je jutros Srni portparol Republičke uprave civilne zaštite Željko Stojanović.

pozar turmenti

"Danima se prati aktivni požar na planini Viduši na nepristupačnom terenu koji je na području Bileće. Naročita pažnja vatrogasaca usmjerena je na njegov krak kod sela Zvjerina", rekao je Stojanović.

Porparol Republičke uprave civilne zaštite naveo je da je aktivan i pod kontrolom požar u mjestu Zasad, te da je odbijena vatra od Mirilovića, a ugašen je požar kod Meke Grude.

"Na području LJubinja aktivan je požar na nepristupačnom terenu na planini Iliji", rekao je Stojanović.

On je dodao da su u rejonu Brezovog dola na obronku planine Viduše prema LJubinju vatrogasci ugasili požar na otvorenom prostoru.

"Kod Popovog polja, na planini Bjelasnici, područje Trebinja, sa nepristupčnog terena vatra se kretala prema selima Drenjani i Dračevo. Vatrogasci su ugasili taj krak požara", rekao je Stojanović.

On je naveo da je ugašen i krak istog požara prema selu Mrkonjići, kao i požar na brdu Javorak, ali da se prati situacija zbog mogućnosti reaktiviranja.

Prema njegovim riječima, Republička uprava civilne zaštite u pojačanom režimu prati dešavanja i izvršava svoje zakonske zadatke.