U Kulturnom centru u Trebinju je danas počela "Škola lidera", koja je okupila 250 studenata iz svih krajeva Republike Srpske sa njena oba javna univerziteta.

skola lidera trebinje

Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Trebinja Luka Petrović, koji je zatim održao i prvo predavanje, podijelivši sa učesnicima seminara svoja iskustva rada na najodgovornijoj poziciji u administraciji grada.

On je poručio studentima da Srpska ima budućnost i da je staranje o tome njihova trajna obaveza.

skola lidera trebinje

„Treba da znaju da u životu moraju da rade i stvaraju i da će samo tako moći da unaprijede život građana u Republici Srpskoj. Mislim da su svi svjesni težine situacije, pritom nikada ovdje vremena nisu bila jednostavna – pa sigurno da lagan teret ne očekuje ni buduće generacije“, rekao je Petrović.

Prema riječima predsjednika Unije studenata RS Ratka Savića, dvodnevni seminar o liderstvu u „ljetnoj prestonici Republike Srpske“ poslužiće za upoznavanje i druženje studenata, koji će imati priliku da na planiranim predavanjima iz iskustava istaknutih lidera političkog i javnog života Republike Srpske saznaju više o tome – kako je nositi odgovornost za društvene, političke i ekonomske procese.

Među najavljenim učesnicima na seminaru je i predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović, koja bi svoje viđenje liderstva trebalo da predstavi studentima na predavanju u amfiteataru Hercegovačke Gračanice, zakazanom sutra veče za 17.00 časova.

skola lidera trebinje

Predavači na dvodnevnom seminaru, kako je najavljeno, biće i vladika zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije i Nenad Nešić, direktor Javnog preduzeća "Putevi Republike Srpske".

Za zabavni dio programa „Škole lidera“ pobrinuće se popularni bend „Leksington“, čiji će koncert večeras od 21.00 čas biti održan ispred Kulturnog centra.

"Školu lidera“ organizuju Studentski parlament Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Unija studenata Republike Srpske, pod pokroviteljstvom Grada Trebinja.