U Galeriji Kulturnog centra večeras je otvorena izložba fotografija Jovana Vidakovića pod nazivom "365+1", koju čini 366 fotografija, od kojih svaka predstavlja jedan dan 2016. godine.

jovan vidakovic izlozba fotografija 365+1

Fotografije su razvrstane u 12 redova, od kojih svaki predstavlja po jedan mjesec u godini, pojasnio je Vidaković, ističući da su na radovima najviše predstavljeni motivi Trebinja.

"Napravio sam nekoliko hiljada fotografija tokom prošle godine, a ovdje je njih 366. Motivi su različiti, kao i tehnika - ima ih i u koloru, ali i crno-bijeloj varijanti", rekao je Vidaković.

Sve fotografije koje čine ovu izložbu, Vidaković je objavljivao na društvenim mrežama, pa je sa posjetiocima izložbe podijelio i svojevrsnu statistiku - koja je fotografija imala najviše lajkova, koja najviše komentara, a koja se najviše dijelila među njegovim prijateljima na fejsbuku.

jovan vidakovic izlozba fotografija 365+1

Govoreći o ovoj izložbi, Ninoslav Ilić iz Foto-kino kluba Trebinje, rekao je da je Vidaković svojim pogledom na grad kroz objektiv fotoaparata uspio da zabilježi neke nove perspektive, ali da se, ipak, najbolje snalazi u pozorišnoj fotografiji, što je i nebrojano puta do sada dokazao.

"Koristeći ulicu kao svojevrstan teatar na otvorenom, Jovan nam svojim radovima pokazuje da se uspješno prilagođava svakodnevnom, nerežiranom momentu, preobražavajući se u hroničara", rekao je Ilić.

Izložba je priređena u okviru 8. Trebinjskih dana fotografije, koje organizuje Foto-kino klub Trebinje.

jovan vidakovic izlozba fotografija 365+1 jovan vidakovic izlozba fotografija 365+1 jovan vidakovic izlozba fotografija 365+1 jovan vidakovic izlozba fotografija 365+1