Policijska uprava /PU/ Trebinje u prvih šest mjeseci ove godine otkrila je 67 odsto više krivičnih djela zloupotrebe droga i 36 odsto više krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminaliteta, u odnosu na isti period lani.

cjb trebinje

Prema riječima portparola PU Trebinje Jovane Cvijetić, ovakva krivična djela građani nikad ili vrlo rijetko prijavljuju, pa ih policija otkriva samoinicijativno, vrijednim i proaktivnim radom policijskih službenika.

"Policijski službenici su u prvih šest mjeseci ove godine oduzeli više od pet kilograma marihuane, 92 grama amfetamina i 15 tableta ekstazija, a sa plantaže indijske konoplje oduzeto je 39 stabljika", rekla je Cvijetićeva Srni.

Ona navodi da je iz oblasti privrednog kriminaliteta otkriveno sedam krivičnih djela nedozvoljene trgovine, tzv. "kriminaliteta na točkovima" i osam krivičnih dijela koja imaju elemente korupcije.

"Izvršenjem krivičnih djela privrednog kriminaliteta, prema prvim procjenama, nanesena je šteta u iznosu od oko 450.000 KM, dok se procjenjuje da je stečena protivpravna imovinska korist oko 300.000 KM", kaže Cvijetićeva.

Za krivična djela iz obje grupe Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju dostavljeno je 26 izvještaja protiv 28 lica.