Članovi Udruženja boraca Jugoslovenske vojske u otadžbini, nevinih žrtava Drugog svjetskog rata, njihovih potomaka i poštovalaca, večeras je u Trebinju donijelo jednoglasnu odluku da se na zelenoj površini kod Kamenog mosta, na Obali Luke Vukalovića, izgradi spomenik visok osam metara u obliku krune.

cetnici udruzenje trebinje

Oni kažu da je ova ideja stara više od jedne decenije, te da sve prethodne vlasti u našem gradu nisu imale sluha da se ona realizuje u djelo, očekujući da će ovoga puta lokalni čelnici imati razumijevanja i pomoći im da borci i nevine žrtve takozvanog crvenog terora dobiju dostojno spomen obilježje.

Na vanrednoj skupštini, pored ove odluke, Dražen Čučković je izabran za novog predsjednika, dok je Bogdan Prelević izabran za predsjednika Skupštine udruženja, a izabrani su i novi članovi upravnog i nadzornog odbora udruženja.

cetnici udruzenje trebinje

„U što kraćem roku treba da se napravi taj spomenik. To treba da bude spomenik pomirenja – našeg sa dušama naših pokojnih, da i njih konačno neko spomene i da nađu svoje mjesto, gdje im možemo upaliti svijeću i pomoliti se za njihovu dušu", naveo je Čučković.

Zanimljivo je da se u ovom udruženju, koje bi se moglo nazvati i četničkim i ravnogorskim, nalaze i ljuti protivnici sa trebinjske političke scene, koji u skupštinskoj sali nisu i ne ostaju dužni jedni drugima.

Tu se, između ostalih, nalaze i aktuelni trebinjski odbornici Dušan Kovač iz SDS-a, Zdravko Butulija iz SNSD-a i Mijat Šarović iz Ujedinjene Srpske, ali i Slobodan Šaraba iz Snage Hercegovine i Srđan Bubalo iz DNS-a.

Niko od zvaničnih predstavnika gradske vlasti u Trebinju nije prisustvovao ovoj sjednici, koja je održana u velikoj sali Skupštine grada.