U prvoj zoni parking mjesta kojim gazduje parking služba našeg grada, umjesto dosadašnjih 1,00 KM za jedan sat, plaćaće se 3,00 KM, saznaje TrebinjeLive.info.

parking servis zaposleni trebinje

Ova odluka, primjenjivaće se do 15. septembra, nakon čega će cijene parkinga ponovo iznositi 1,00 KM, sa ograničenjem parkiranja na dva sata.

Kako nam je potvrđeno, ova odluka podrazumijeva da će u narednim godinama od 15. maja do 15. septembra cijena parkinga u prvoj zoni biti 3,00 KM.

"Cijene povećavamo zbog svakodnevnih pritužbi građana na mali broj parking mjesta u prvoj zoni", navode za TrebinjeLive.info u Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove.

Na ovaj način će se, kažu nadležni, direktno povećati obim parkiranja u centralnoj gradskoj zoni, te omogućiti većem broju vozača da koriste parkiralište tokom ljetne sezone.

Po novoj cijeni naplaćivaće se 195 parking mjesta i to u ulicama Kralja Petra Prvog oslobodioca, Desanke Maksimović, Vuka Karadžića, Cara Lazara.

Pored ovoga, počeće sa naplatom parkinga i na Ložioni, ispred Stare željezničke stanice, kod Neimarstva...

U parking službi radi devet radnika i šef odsjeka.

Za prvih šest mjeseci ove godine, prihod parking službe je 88.000 KM, što je za oko 18.000 više u odnosu na isti period 2016.