U Trebinju je u prvih šest mjeseci 2017. godine evidentirano oko 27.236 noćenja ili oko 17 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, potvrđeno je za TrebinjeLive.info u Turističkoj organizaciji našeg grada.

turisti trebinje

Od ukupnog broja noćenja, 63 odsto odnosi se na strane turiste, a najveći broj turista je i ove godine iz Turske, Srbije, Južne Koreje, Crne Gore i Grčke.

Kada je riječ o jednodnevnim izletima, naš grad najviše posjećuju turisti iz Srbije, Rusije, Francuske i Poljske.

Od ove godine turistima je na raspolaganju i oko 150 novih ležajeva u dva moderna hotela, a najavljeno je i otvaranje još tri hotela u centru Trebinja.

"U ovom momentu u Trebinju ima 1.500 registrovanih ležajava i još toliko onih koji se ne vode u zvaničnoj dokumentaciji", rekao je Marko Radić, direktor Turističke organizacije.

On je kazao da je i dalje evidentan problem sa neregistrovanim smještajnim kapacitetima, takozvanim privatnim smještajem, ističući da se nada da će uskoro i taj problem biti riješen, o čemu su dobili obećanje u nadležnom ministarstvu.

Radić je podsjetio da u Trebinju ima dovoljan broj licenciranih turističkih vodiča, te da je sve manji broj onih koji nemaju licencu a da mogu nesmetano da vode turiste u obilazak grada.