Rukovodstvo Prve SDS biće izabrano idućeg mjeseca, a izvjesno je da će njen predsjednik biti dekan Pravnog fakulteta u Palama Radomir Lukić, a zamjenik jedan od osnivača SDS-a Božidar Vučurević.

svjedok istine bozidar vucurevic

Izborna skupština Prve SDS biće održana u Banjaluci 19. avgusta simbolično na praznik Preobraženja Gospodnjeg, a njeno oživljavanje započela je grupa utemeljivača SDS-a koja je nezadovoljna odnosom aktuelnog stranačkog vrha prema njima i Srpskoj.

Predsjednik Koordinacionog odbora za aktiviranje Prve SDS Božidar Vučurević kaže da pripreme idu veoma dobro i da im se javljaju ljudi iz svih dijelova RS, ali i nekih sredina u Srbiji gdje planiraju da osnuju odbore.

- Radimo punom parom. Moj prijedlog za predsjednika stranke je od početka bio uvaženi profesor Lukić. On je jedan od naših prvaka i jedan u grupi onih koji su pisali prvi Ustav RS. Pristao je, tako da idemo raditi - rekao je Vučurević.

Naglasio je da to sve treba da bude i zvanično potvrđeno na izbornoj skupštini u avgustu.

- Nećemo obećavati ni mostove, ni fabrike, ovo je vrijeme kada mali narodi mogu da opstanu samo ako su jedinstveni i ako imaju jake saveznike. Odlučili smo da oživimo stranku koju smo formirali još davne 1991. godine. Ne možemo gledati da izdaju srpske interese i nemamo pravo, poslije svega, da se poigravamo sa sudbinom RS kako to rade neodgovorni u vrhu SDS-a ili bolje rečeno bivše SDS - rekao je Vučurević i dodao da u redovima Prve SDS očekuju sve prvake koji su sklonjeni iz SDS-a i drugih koji su protiv trenutne politike te stranke.

Lukić juče nije odgovarao na telefonske pozive.