U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti promjeljivo, vjetrovito i veoma toplo vrijeme uz najvišu dnevnu temperaturu do 37 stepeni Celzijusovih.

vrucina

Jutro će biti toplo, tokom dana promjenjivo i vjetrovito, popodne i uveče i u noći uz pljuskove, grmljavinu i lokalne nepogode, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 17 do 22, na jugu i lokalno na sjeveroistoku do 24, u višim predjelima od 14 stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha na zapadu i jugozapadu biće od 31 do 34, na sjeveroistoku od 35 do 37, u višim predjelima od 27 stepeni Celzijusovih.

Poslijepodne će od jugozapada preko centralnih predjela do sjeveroistoka preći manja oblačnost koja će usloviti kratkotrajni pljusak.

Uveče će se sa jugozapada i zapada povećati oblačnosti i razvoj oblaka koji će usloviti pljuskove i grmljavinu.

Nestabilnosti će se nastaviti i u noći šireći se na centralni pojas, zatim istok i jug. Lokalno može biti i nepogoda sa gradom, obilnijom kišom i pojačanim vjetrom.

Vjetar će ujutro biti slab i promjenjiv, tokom prijepodneva jugozapadni i zapadni u pojačanju, pa će u Krajini ponegdje imati i olujne udare.

U noći na zapadu i sjeverozapadu doći će dao skretanja vjetra na sjeverozapadne smjerove, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

U utorak, 25. jula, u noći biće mjestimičnom sa kišom i pljuskovima i grmljavinom, koji će se do jutra premještati na jug i istok.

Ujutro će biti promjenjivo do pretežno oblačno sa slabom mjestimičnom kišom na sjeveru, pljuskovima i grmljavinom na istoku i jugoistoku i jugu.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 12 do 17, na jugu do 19, u višim predjelima od devet stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 21 do 26, na jugu do 29, u višim predjelima od 15 stepeni Celzijusovih.

Tokom dana znatno biće svježije uz promjenjivu oblačnost i dnevni razvoj oblaka nestabilnosti na jugu i jugoistoku tako da će biti i grmljavine.

U ostalim predjelima pretežno suvo, ali se može očekivati pljusak. Prema večeri raslojavanje oblačnosti i u većini predjela biće suvo.

U srijedu, 26. jula, jutro će biti svježe, uz promjenjivu do pretežnu oblačnost na zapadu, jugozapadu i jugu, a na istoku i sjeveroistoku umjerenu.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 11 do 16, na jugu do 18, u višim predjelima od osam stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 23 do 28, u višim predjelima od 17 stepeni Celzijusovih.

Lokalno se očekuje magla u kotlinskim predjelima. Prijepodne je moguć pljusak i grmljavina na jugozapadu i jugu, a zatim od centralnog pojasa na jug i istok sa jačom kišom, pljuskovima i grmljavinom, posebno izraženom na jugoistoku i istoku gdje mogu donijeti obilniju kišu.

Na sjeveru biće više oblaka, ali pretežno suvo.

U četvrtak, 27. jula, ujutro će biti svježe, uz promjenjivu do pretežnu oblačnost, suvo te samo ponegdje uz slabu kišu, uglavnom na istoku.

Jutarnja temperatura vazduha biće od 11 do 16, na jugu do 18, u višim predjelima od osam stepeni Celzijusovih.

Najviša dnevna temperatura vazduha biće od 24 do 29 stepeni, u višim predjelima od 18 stepeni Celzijusovih.

Lokalno se očekuje magla u kotlinskim predjelima. Tokom prijepodneva i dana bez promjene uz mogućnost kratkotrajnog pljuska na sjeveru i istoku.

Popodne se očekuje razvedravanje od zapada i sjevera, a na jugu sa razvojem oblačnosti tako da se u tom regionu mogu očekivati popodnevne nestabilnosti.

Uveče i u noći razvedravanje će biti u većini predjela. Mali porast dnevne temperature posebno na sjeveru.

Temperatura vazduha u 14.00 časova: Bjelašnica 20, Čemerno 27, Han Pijesak 29, Sokolac, Gacko i Kalinovik 30, Nevesinje 31, Kneževo, Manjača, Čajniče, Srebrenica, Neum i Livno 32, Čelinac, Kotor Varoš i Istočno Sarajevo 33, Banja Mlječanica, Krupa na Vrbasu, Šipovo, Mrkonjić Grad i Sarajevo 34, Bileća, Krupa na Uni, Trebinje, Srbac, Bijeljina i Tuzla 35, Novi Grad, Ribnik, Foča, Banjaluka i Doboj 36, Rudo, Višegrad i Prijedor 37, Mostar 39 stepeni Celzijusovih.