Pred početak nove sezone, na seminaru za košarkaške sudije od Trebinja do Istočnog Sarajeva, koji je u protekla tri dana održan u našem gradu, učestvovalo je 25 sudija.

seminar kosarkaske sudije

Cilj seminara je, kako su pojasnili čelni ljudi organizatora - Zbora košarkaških sudija Hercegovina-Romanija, da se sudije što bolje pripreme za predstojeće obaveze, zbog čega su predavanja održali eminentni stručnjaci iz ove oblasti, poput FIBA instruktora Dragana Medana.

Prema riječima Dragana Porobića, predsjednika pomenutog Zbora, na seminaru su pored praktičnog dijela u Sportskoj dvorani "Miloš Mrdić", obrađeni i teoretski dijelovi, koji su važni za svakog sudiju.

seminar kosarkaske sudije

"Ovi seminari se i organizuju, između ostalog, i da se poveća kvalitet suđenja na terenima, gdje je neki od sudija delegiran", naveo je Porobić, koji odnedavno ima FIBA licencu.

Teme na seminaru su organizovane tako da pokriju sve aspekte modernog suđenja, počevši od tehnike i mehanike suđenja, preko fizičke do psihološke pripreme sudija.

Na semininaru je bio i FIBA sudija Dragan Kralj, koji sudi utakmice ABA lige.

"Zadovoljstvo mi je što je moj grad domaćin ovog seminara i što smo imali priliku da se družimo i razmjenjujemo iskustva", rekao je Kralj.

Seminar je završen razgledanjem Trebinja.

seminar kosarkaske sudije