Nimalo lijep prizor danas je zatekao sve one koji su imali namjeru da se osvježe vodom sa gradske česme - poklona Gojka Šiškovića na korzou.

cesma trebinje korzo smece

Umjesto da česma blista i da poklon cijenimo, u jednom od simbola Trebinja završile su najlon kese, papirići, omoti od čokoladica, iskorišćene lotos maramice.

Iznenadilo je ovo i zaposlene u "Komunalnom", koji su odmah po prijavi izašli na teren i počeli sa čišćenjem česme. Kažu, ovoliku količinu smeća odavno nisu vidjeli u jednoj od najljepših javnih česmi u gradu pod platanima.

cesma trebinje korzo

Smeće je iznenadilo i mnogobrojne Trebinjce, koji s pravom komentarišu da ne mogu da vjeruju da je smeće ostalo iza njihovih sugrađana.

"Ako su ovo uradili Trebinjci, onda je ovo vrhunac bezobrazluka. Ovo je simbol našeg grada, nešto što svi turisti posjećuju i na šta smo svi mi ponosni. Iznenadio sam se kad sam vidio smeće i zemlju u česmi", navodi Marko.

cesma trebinje korzo

Iako su radnici Komunalnog, po nalogu Odjeljenja za stambeno-komunalno, odmah prionuli na posao, nadležni pozivaju sugrađane da smeće ne bacaju u česmu, već da svi zajedno doprinesu da Trebinje bude ljepše mjesto za život.

Uz to i Trebinjci pozivaju nadležne da malo više povedu brige o trebinjskom simbolu, navodeći da je primjetno da se česma slabo održava, što pokazuju i crne mrlje.

cesma trebinje korzo