Objekti akva parka u "Gradu Sunca", vrijedni oko 25 miliona KM, dobili su danas od nadležnog Odjeljenja za prostorno uređenje grada Trebinje dozvolu za jednomjesečni probni rad, potvrđeno je za TrebinjeLive.info.

grad sunca otvaranje trebinje 2017 (1)

Ovom dozvolom može da počne korišćenje usluga akva parka, ali i ostalih zanimljivih sadržaja u okviru ovog kompleksa, poput dino parka i "splef safarija" sa 18 vrsta životinja.

Nakon isteka ove dozvole, 21. avgusta, ovom kompleksu će biti izdata upotrebna dozvola, koja neće imati vremensko ograničenje.

Akva park se prostire na čak 79.000 kvadratnih metara, a za njega već sada vlada veliko interesovanja turista koji se odmaraju kako u Trebinju, tako i onih na crnogorskom i dubrovačkom primorju.

Sutra veče sa početkom u 22.00 sata u akva parku će biti priređen "Bal na vodi", kada će objekti ovog kompleksa primiri i prve kupače u okviru ove manifestacije, dok će zvanična sezona kupanja početi u ponedjeljak.

Posjetioce će zabavljati Tijana Dapčević, plesna grupa „Maris“ iz Trebinja i Klub sinhronizovanog plivanja „Vrbas“ iz Banjaluke

Ulaz je slobodan.

Ovom prilikom menadžment "Akva parka" apeluju na posjetioce manifestacije da se pridržavaju saobraćajnih propisa i jednosmjernog kretanja vozila, dolaska do“ Grada Sunca“ iz pravca Dražin Dola, a povratka preko Duži.

Investitor ovog kompleksa je predsjednik Koncerna "Svislajon Takovo" Rodoljub Drašković, koga u Trebinju već neko vrijeme smatraju najvažnijim i najznačajnijim investitorom u gradu ispod Leotara, ali i šire.