U Trebinju če večeras početi 60. Festival festivala, tokom koga će biti izvedeno sedam predstava pozorišnih kuća iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i BiH.

kralj ibi festival festivala

Festival će večeras otvoriti pobjednici republičkog festivala Crne Gore - Amatersko pozorište NVU "Ego kult" i Gimnazije Petar Drugi Petrović Njegoš iz Danilovgrada sa predstavom "O ćutanju i drugim imitacijama sreće".

Drugo festivalsko veče rezervisano je za Teatar "Fedra" iz Bugojna i predstavu "Posljednja porodica", dok će treće večeri nastupiti pobjednici republičkog festivala u Srbiji - Pozorište "Stevan Sremac" iz Crvenke sa ostvarenjem "Malograđanska svadba".

Glumci "Gat scene 71" Doma kulture "Krste Misirkov" iz Svetog Nikole iz Makedoniji, festivalskoj publici će se predstaviti u ponedjeljak, 24. jula.

Pete večeri festivala, nastupiće Bjelovarsko kazalište sa predstavom "Sutra pripada meni", dok će se dan poslije predstaviti drugoplasirani sa republičkog finala Srbije - Teatar 011 iz Beograd sa komadom "Dragi tata" .

Festival će u četvrtak, 27. jula, zatvoriti domaćini - Gradsko pozorište Trebinje predstavom "Pisac porodične istorije", po tekstu LJubomira Đurkovića, a u režiji Slobodana Marunovića.

I ove godine sve predstave biće odigrane u pozorišnoj sali Kulturnog centra, sa početkom u 20.30 časova, a ulaz je besplatan.

"Zlatne maske" - nagrade festivala posljednje večeri dodijeliće tročlani stručni žiri – reditelj Egon Savin, teatrolog LJiljana Čekić i glumac Mugdim Avdagić, a po tradiciji najbolju predstavu osim stručnog izabraće i žiri publike.

Pokrovitelj festivala je grad Trebinje, a izvršni producenti su Centar za informisanje i obrazovanje i trebinjski Kulturni centar.