Grad Trebinje raspisao je danas javni poziv nezaposlenim licima za raspodjelu 500.000 KM u okviru programa podrške zapošljavanju, potvrdio je za TrebinjeLive.info gradonačelnik Luka Petrović.

gradska administracija trebinje

On je kazao je da je ovo nastavak akcionog plana njegove administracije da se smanji broj onih koji aktivno traže posao, ističući da će ovim pozivom biti zaposlena lica sa Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

"Sredstva koja budemo odobrili su nepovratna i imaju karakter subvencije", naveo je Petrović.

Prema javnom pozivu, subvencija za zapošljavanje lica u proizvodnim djelatnostima biće od 4.500 do 12.000 KM, dok će u oblasti zanatskih djelatnosti subvencija iznositi od 3.000 do 9.000 KM.

Sredstava će biti dodijeljena na osnovu biznis plana koji zainteresovana lica treba da dostave nadležnim gradskim organima, gdje će se u prvi plan uzimati kvalitet poslovne ideje, učešće vlastitih sredstava, vrijeme provedeno na evidenciji Zavoda za zapošljavanje...

Zajtjev za dodjelu subvencije može se preuzeti u Gradskoj upravi - Centru za usluge građanima.

Javni poziv je otvoren u narednih 30 dana.

Podsjećamo, iz Fonda solidarnosti obezbijeđeno je oko 475.000 KM za zapošljavanje 60 pripadnika boračkih kategorija, dok će kroz projekte podrške zapošljavanju Zavoda za zapošljavanje RS posao dobiti 71 naš sugrađanin.