Javni poziv u toku – Gradska uprava sa 500.000 KM subvencioniše pokretanje vlastitog biznisa

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 20. 07. 2017. - 15:02h

Grad Trebinje raspisao je danas javni poziv nezaposlenim licima za raspodjelu 500.000 KM u okviru programa podrške zapošljavanju, potvrdio je za TrebinjeLive.info gradonačelnik Luka Petrović.

gradska administracija trebinje

On je kazao je da je ovo nastavak akcionog plana njegove administracije da se smanji broj onih koji aktivno traže posao, ističući da će ovim pozivom biti zaposlena lica sa Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske.

„Sredstva koja budemo odobrili su nepovratna i imaju karakter subvencije“, naveo je Petrović.

Prema javnom pozivu, subvencija za zapošljavanje lica u proizvodnim djelatnostima biće od 4.500 do 12.000 KM, dok će u oblasti zanatskih djelatnosti subvencija iznositi od 3.000 do 9.000 KM.

Sredstava će biti dodijeljena na osnovu biznis plana koji zainteresovana lica treba da dostave nadležnim gradskim organima, gdje će se u prvi plan uzimati kvalitet poslovne ideje, učešće vlastitih sredstava, vrijeme provedeno na evidenciji Zavoda za zapošljavanje…

Zajtjev za dodjelu subvencije može se preuzeti u Gradskoj upravi – Centru za usluge građanima.

Javni poziv je otvoren u narednih 30 dana.

Podsjećamo, iz Fonda solidarnosti obezbijeđeno je oko 475.000 KM za zapošljavanje 60 pripadnika boračkih kategorija, dok će kroz projekte podrške zapošljavanju Zavoda za zapošljavanje RS posao dobiti 71 naš sugrađanin.

Komentari

nedaj boze da nagrnu ovi danci i svedjani.nece dalje za one preko bare.bog te mazo bubuleja koliki je broj njih tj. njihove djece boracke kategorije?ni sam sveto petar danas ne zna cifru tacnu.

Odgovori

Što ovaj portal ne objavi da je Agencija za zaštitu ličnih podataka BiH naložila Gradu Trebinju da poništi upitnike o domaćinstvu koje je radila u proteklom periodu?!

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.
Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
11.000+
dnevnih
posjeta
350.000+
mjesečnih
čitanja
900.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.400+
fejsbuk
sviđanja