Turistička organizacija grada Trebinja, uz saglasnost i podršku gradonačelnika Luke Petrovića, donijela je odluku o sanaciji Anđelkine kapije i prostora oko nje u Starom gradu.

andjelkina kapija stari grad trebinje

S obzirom na to da se radi o privatnom objektu, dobijena je i neophodna saglasnost od vlasnika da se izvrši predviđena rekonstrukcija.

"Svjesni smo značaja ove kapije za turiste iz Srbije, koji su po broju posjetilaca na drugom mjestu u Trebinju, gledajući posljednjih nekoliko godina", kazao je Marko Radić, direktor Turističke organizacije grada Trebinja.

Biće izvršena sanacija "Anđelkine kapije", promijenjena vrata, uređen okolni prostor oko kapije, postavljeni novi prozor i klupe, te posađeno cvijeće.

Projekat rekonstrukcije u cjelosti finansira Turistička organizacija grada Trebinja.

Radovi bi trebali da budu završeni u narednih desetak dana.

andjelkina kapija trebinje

Ova kapija u trebinjskom Starom gradu postala je prepoznatljiva po igranoj seriji "Ranjeni orao", koja je snimana 2008. godine, kroz koju je do svoje kuće ulazila Anđelka  - glumica Sloboda Mićalović.

Međutim, iako je kroz čuvenu „Anđelkinu kapiju“ u Trebinju Sloboda ulazila u dvorište sasvim druge kuće u Birčaninovoj ulici u Beogradu, kapija u našem gradu je postala svojevrsna turistička atrakcija.