Helikopter Helikopterskog servisa Vlade Republike Srpske stacioniran je na području Grada Trebinja i u narednom periodu služiće za izviđanje, navođenje, vezu i komandovanje, potvrdio je Srni komandir Teritorijalne vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk.

helikopterski servis rs

Helikopter je sinoć stigao u Trebinje, gdje će ostati sve dok bude potrebe i djelovaće na području cijele Hercegovine što će značajno doprinijeti da se ublaže katastrofe, koje svake godine prouzrokuju požari na području ove regije.

Zbog takve situacije Ćuk je sa predstavnicima Grada Trebinja prethodnih dana uputio zahtjev i apel za pomoć helikoptera.

"Neizmjerno smo zahvalni Vladi Republike Srpske što je kao i mnogo puta do sada imala sluha za naše probleme. Hercegovina se svake godine bori sa požarima velikih razmjera i mnogo će nam značiti da na vrijeme otkrijemo mjesto zapaljenja", kaže Ćuk.

U posljednjih desetak dana u požarima na području Ljubinja i Trebinja izgorjelo je više hiljada hektara šume i niskog rastinja, kuća, više štala i pomoćnih objekata, desetine grla krupne i sitne stoke, elektro-mreža.

Od požara nisu pošteđene ni ostale hercegovačke opštine