Potrošnja vode u Trebinju povećana za 35 odsto

Autor: Božo Morić Foto: TrebinjeLive
TREBINJELIVE 17. 07. 2017. - 16:28h

Potrošnja vode u Trebinju je povećana za 35 odsto u odnosu na isti period prošle godine, zbog čega iz „Vodovoda“ pozivaju građane da tokom velikih vrućina racionalno troše vodu, i to isključivo za osnovne potrebe.

voda cesma

Prema riječima direktora „Vodovoda“ Spasoja Radovića, snabdijevanje grada vodom je redovno, te za sada nema planiranih restrikcija.

„Potrošači treba da budu racionalni i vodu da troše na osnovne potrebe, a nikako za zalijevanje bašta, zelenih površina, punjenje bazena, pranje dvorišta i vozila“, kazao je Radović za TrebinjeLive.info.

Najveće opterećenje je bilo 14. na 15. jul, a najviše problema su i ovoga puta imali stanovnici koji žive u visinskim dijelovima grada – poput onih u Hrupjelama, Vinogradima, Podvorima, Policama, Mostaćima.

„Dio građana u ovim naseljima, nažalost, ni dalje nije priključen na vodovodnu mrežu“, pojašnjava Radović, navodeći da se iz tog razloga grad Trebinje uključio u projekat „Vodovod i kanalizacija Republike Srpske“, kreditiran sredstvima Svjetske banke.

U toku su radovi na drugoj fazi ovog projekta, čijim će završetkom domaćinstva visinskih zona s desne strane Trebišnjice dobiti vodu, te će u potpunosti biti riješen problem za one objekte koji su imali problema sa pritiskom vode u cijevima.

Završetkom posljednje, treće faze projekta koja bi trebalo da počne sa realizacijom krajem godine, problem vodosnabdijevanja cijelog grada biće riješen za narednih 30 godina.

Komentari

Jeli racionalna potrošnja punjenje bazena u gradu sunca?

Odgovori

Hoće li potpisnik ovih redova konačno naučiti da se piše i kaže „Hrupjelima“?

Odgovori

A grad Sunca i bazeni.

Odgovori
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne i stavove internet portala TrebinjeLive.info. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal TrebinjeLive.info zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja.

Evo zbog čega je TrebinjeLive najčitaniji i najuticajniji portal u gradu!
9.000+
dnevnih
posjeta
270.000+
mjesečnih
čitanja
665.000+
mjesečnih
pregleda stranica
19.100+
fejsbuk
sviđanja