Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da je Gradska uprava napravila posebne programe za rješavanje pitanja nezaposlenosti boračkih kategorija, te da se prave spiskovi čiji su jedini kriterijumi pravo, a ne neki drugi aršini.

dan trebinjske brigade

Na prijemu povodom Dana trebinjske brigade koji je danas organizovao za nekadašnje komandante bataljona, brigade i predstavnike Gradske boračke organizacije, Petrović je istakao da će posebna pažnja biti posvećena porodicama dvojice ratnih komandanata Trebinjske brigade - Bogdana Kovača i Radoslava Zupca.

"Opredijelili smo se da zajedničkim snagama zaštitimo naše zajedničke vrijednosti. To je trajna obaveza grada Trebinja i budite uvjereni da ćemo znati da cijenimo ove vrijednosti", poručio je Petrović.

On je istakao da je jedan od zaključaka današnjeg skupa da Boračka organizacija Republike Srpske dobije izdvojeni status unutar svih organizacija Srpske koje imaju javni interes.

"Naša namjera je i da pomažemo svim porodicama poginulih i demobilisanih boraca, porodicama ratnih vojnih invalida i umrlih boraca, koje su ostale nezaštićene i zaboravljene", rekao je Petrović.

Predsjednik Skupštine Boračke organizacije Trebinja Pero Mišeljić govorio je o stvaranju Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske i o borbama u toku posljednjeg otadžbinskog rata.

"U noći između 12. i 13. jula regularne jedinice Republike Hrvatske napale su svim raspoloživim snagama na dominantni vrh Vlašticu. Tu smo pružili odlučan otpor i slomili tu ofanzivu. Taj dan je simbolično uzet kao Dan trebinjske brigade Vojske Republike Srpske", rekao je Mišeljić.

Predstavnici Boračke organizacije Trebinje danas su položili cvijeće na spomen-obilježja poginulim borcima Trebinjske brigade i ratnom komandantu generalu Bogdanu Kovaču.

Povodom 25 godina od osnivanja Trebinjske brigade Vojske Republike Srpske, u Muzeju Hercegovine će od 21.00 čas biti održana promocija knjige "Hercegovački korpus".