U Beogradu je uspostavljena saradnja između organizacija Crvenog krsta Trebinje i Crvenog krsta beogradskih opština Rakovica i Čukarica, te je tom prilikom organizovan četvorodnevni edukativni seminar.

crveni krst trebinje posjeta beograd (1)

U okviru seminara, učesnici su upoznati sa programima dobrovoljnog davalaštva krvi, te sa "Veselom bolnicom", u okviru koje se volonteri Crvenog krsta obučavaju da pomažu najmlađim pacijentima da lakše prebrode bolničke dane.

Volonteri iz Trebinja imali su priliku da zajedno sa kolegama iz Beograda učestvuju i na obezbjeđenju jedne kulturne manifestacije, koja je održana na Savskom keju. Time su Trebinjci upotpunili svoja znanja i iskustva kako bi se što bolje organizovali prilikom sličnih manifestacija u Trebinju.

Rukovodioci ove tri organizacije razmijenili su svoja iskustva u radu, pa je dogovoren nastavak saradnje, tako što bi na jesen deset volontera iz Rakovice i Čukarice učestvovalo na zajedničkom seminaru u Trebinju.

Ovom prilikom, Udruženje Trebinjaca "Jovan Dučić" u Beogradu, u okviru svojih aktivnosti, a sve u cilju saradnje i pomoći rodnom kraju, ugostilo je u svojim prostorijama delegaciju Crvenog krsta Trebinja i uručili im poklon pet rančeva za terensku službu, opremljenih sa kompletnim sanitetskim materijalom.

Zahvalivši se na poklonima, Aleksandar Koprivica, ispred trebinjskog Crvenog krsta, istakao je da će im ova oprema biti od velike koristi jer im je nedostajala u svakodnevnim aktivnostima.

crveni krst trebinje posjeta beograd (1)