U Galeriji Kulturnog centra večeras je održano "Veče crnogorske kuhinje", nakon čega je prikazan film "Lokalni vampir" u sklopu "Večeri crnogorskog filma".

crnogorska kuhinja i film trebinje 2017

Zavičajno udruženje Crnogoraca u Hercegovini "Petar II Petrović Njegoš" u toku godine ima različite aktivnosti, a ovaj put su se odlučili da Crnu Goru predstave kroz tradicionalnu kuhinju i film novije crnogorske filmske produkcije.

Crnogorska kuhinja je slična hercegovačkoj - od kajmaka, pršuta i sira do prijesnaca, cicvare i pure...

"Naše udruženje po prvi put predstavlja crnogorsku kuhinju i film Branka Baletića", rekao je Dragan Lučić, predsjednik Zavičajnog udruženja Crnogoraca u Hercegovini "Petar II Petrović Njegoš" .

crnogorska kuhinja i film trebinje 2017

On je istakao da ovo udruženje broji oko 220 članova i da ovim manifestacija žele što bolje odnose između Hercegovine i Crne Gore.

Do sada su organizovali niz aktivnosti poput "Veče Danilovgrada u Trebinju", promociju monografije "Manastir Kosijerevo", rukometni turnir na kome su učestvovale ekipe iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske i BiH.

Ovo veče organizovalo je Zavičajno udruženje Crnogoraca u Hercegovini "Petar II Petrović Njegoš" i Savjet crnogorske nacionalne manjine u BiH uz podršku Ministarstva za ljudska prava i izbjeglice BiH.