Za zapošljavanje 60 djece poginulih boraca, ratnih vojnih invalida /RVI/ i demobilisanih boraca od prve do četvrte kategorije - koji aktivno traže posao, iz Fonda solidarnosti izdvojeno je 475.953 KM, navodi se u programu koji je potpisao gradonačelnik Trebinja Luka Petrović.

gradska administracija trebinje

Grad Trebinje će obezbijediti mjesečnu subvenciju poslodavcima u iznosu od 500 KM u naredna 23 mjeseca za pripadnike ovih kategorija i to za NK, KV, SSS i VKV, dok će za lica sa visokom stručnom spremom iznos mjesečne subvencije iznositi 700 KM.

Iz kategorije djece poginulih boraca biće zaposleno 15 lica, dok će iz kategorije RVI posao naći devet lica. Radno mjesto naći će i 36 demobilisanih boraca.

Poslodavci sa sjedištem u Trebinju, potrebu za radnim mjestima, na kojim će zaposliti nekog iz pomenutih kategorija, iskazaće putem javnog konkursa koji će tokom naredne sedmice raspisati Odjeljenje za privredu.

Po pristiglim zahtjevima poslodavaca, Gradska boračka organizacija dostaviće spisak 60 lica iz pomenutih kategorija koji su prioritet za zapošljavanje.

"Ovo je novi vid pomoći boračkim kategorijama. Izdvajamo koliko možemo i nadam se da će 60 naših sugrađana vrlo brzo početi da radi", rekao je Petrović za TrebinjeLive.info, dodajući da se ovim programom, između ostalog, ispunjava i cilj Fonda solidarnosti.

On je kazao da je ovaj program i dio gradskog akcionog plana za smanjivanje nezaposlenosti, koji se u Trebinju aktivno provodi od Petrovićevog preuzimanja vlasti u novembru 2016. godine.