Izviđački Eko kamp "Ušće" u Lastvi kod Trebinja i ove godine privukao je veliki broj mladih iz Srpske i Evrope. Prve smjene izviđača su već u kampu, a uz odmor u predivnom ambijentu, prolaze kroz različite izviđačke obuke. Ove sezone planirano je da u Ušću boravi oko 350 mladih sportista i rekreativaca.

eko kamp usce

Izviđački odredi iz Trebinja i Teslića tokom boravka i obuke u kampu naučili su osnove života u prirodi, ali i određene vještine, neophodne za napredovanje u izviđaštvu.

Osim znanja, za mlade su posebno važni zabava i druženje, razmjena iskustava i sticanje novih prijatelja. Dobro osmišljen plan boravka i interesantni sadržaji razlog su više za ponovni dolazak u Lastvu.

- Bio sam četiri puta ovdje. Druženje je super, izvan grada smo, nema telefona, odmaramo u prirodi, kupamo se i učimo - kaže Borislav Džodžo, Odred izviđača Trebinje.

Eko kamp "Ušće" nalazi se u predivnom ambijentu na ušću rijeke Sušice u Trebišnjicu, u blizini borove šume. Prirodne ljepote samo su jedan od razloga što su tokom sezone kapciteti od 60 ležajeva stalno popunjeni.

Odred izviđača Trebinje radi na uređenju Kampa i okruženja, da bi ukazali na značaj volonterizma i očuvanja životne sredine.